9 Şubat 2009 Pazartesi

İSTİKLAL CADDESİNDE TRANVAY
Bir zamanlar bir belediye geldi bu tranvayları kaldırdı,sonra bir başka belediye gelip nostalji, yaratmak için tekrar raylar döşendi tranvay hizmete kondu.
Gördüğüm zaman beni ta kırk yıl evveline götürdü ,gözümde hatıralar canlandı.Hele o çın çın diye vatmanın çaldığı kanpana ayrı bir titreşim yarattı içimde.Aynı görüntüler de Kadıköyde de oluşturulmuş.
tranvaylar kaldırıldı yerine treleybüs denen elektirikle çalışan otobüsler konmuştu.bir müddet onlar hizmet verdi tekrar tranvaylar nostalji yaratmak amacı ile kısa bir güzergaha konmuş olsada ,şehire ayrı bir hava getirmiş.Nedense ülkemizde ki polikalar garip olgularla dolu.gelen devam yerine gidenin yaptıklarını bozmakta bir hayli mahirler.Bir zamanlarda beyazıt meydanı düzenlemesi vardı hergelen belediye başkanı orayla oynadı durdu.
Biri yaptı öteki geldi bozdu yeniden yaptı bu böyle devam etti.çünkü istanbulun sorunları bittiği için gelen belediyelere oyucak,oyalanacak bir saha haline getirilmişti.Milletin paraları nasıl çarçur edilip,yandaşlara sağlanan rantların bir örneği olarak hafızalarda kazılı olarak kaldı. İnşallah tranvayları bundan sonra gelen belediye başkanı kaldırmaz.

Hiç yorum yok: