31 Ağustos 2008 Pazar

RAMAZAN GELDİ!

Bu hafta sonu çocuklarım ve torunlarım geldiler, onlarla çok güzel vakit geçirdim. Çok mutlu oldum. Hepsi birden evlerine döndükleri zaman yapayalnız kaldım. Beş numaralı kızımın kendileri ile gitmem için israr etmesine rağmen evde kalmayı yeğledim.
Bugün ramazanın ilk sahur yemeğine kalkılacak. Bu ramazanıda yalnız olarak geçireceğim. Cenabı Allahtan ramazanın ülke ve insanlarınıza bereket, huzur getirmesini, ülkemizi iç ve dış düşmanların şerrinden korumasını dilerim.
Bugün de hava oldukça serinledi. İnşallah hep böyle devam eder herkes orucunu rahat tutar. İstanbul'da camiler ışıl ışıldır şimdi. Mahyalar asılmıştır minarelerin arasına. Buralarda öyle heyecan yaratan olgular yok. Duyabildiğimiz bir ezan sesi, birde yüreğimizdeki heyecan. Uzun zamandır bloğuma yazamıyordum çünkü havanın çok sıcak olması ve resim çalışmalarımı yoğunlaştırdığımdan ara verdim. Bayağı özlemişim birşeyler yazmayı.
Bu yörede hanımlar ramazan için yufka ekmek yaparak ramazana hazırlık yapıyorlar. Bir koşuşturmadır gidiyor. Sokaktan ekmek kokuları etrafa yayılıyor. Çeşit çeşit katlayıp, kimini makarna gibi doğrayıp ramazan hazırlığı yapıyorlar. Bende kimse olmayınca öyle bir derdim olmuyor. Geçmiş yıllarda yapar çocuklarıma da verirdim, fakat şimdi hiç canım öyle şeyler yapmak istemiyor. Aslında yemek yemeyi bile unutuyorum. Nezaman ellerim titriyor halsizlik hissediyorum biraz birşeyler yemek aklıma geliyor.Yemek yemek benim için angarya geliyor.Oruç tutmamda sorun olmaz onun için. Herkese hayırlı ramazanlar olsun derim ve kapatırım.